Waar koop je de grafkist?

Geen reacties
Meestal wordt een doodskist gekocht op het moment dat hij echt nodig is. Wanneer er iemand is overleden en begraven of gecremeerd gaat worden. Dan is er een kant-en-klaar grafkist nodig of een doe-het-zelf-kist die eenvoudig in elkaar kan worden gezet. De mogelijkheden om de kist persoonlijk te maken zijn dan beperkt. Heb je wat meer tijd, dan zijn er andere mogelijkheden om een grafkist te vinden of zelf te maken. Ook is het dan makkelijker een kist te vinden die beter past bij de persoon en tevens kun je dan goedkoper uit zijn.

Grafkist binnen een paar dagen nodig

Kopen bij de begrafenisondernemer

Wanneer er een sterfgeval in de familie is, heeft de nabestaande vaak geen energie om diepgravend onderzoek te doen naar grafkisten. De kist wordt dan vaak gekocht bij de begrafenisondernemer. Deze heeft connecties met leveranciers of kistenbouwers, maar biedt wel een beperkte keuze. De prijs van een grafkist loopt uiteen van enkele honderden euro’s tot vele duizenden euro’s.

Online een kist kopen

Als je er voldoende energie voor hebt kun je ook online zoeken naar kant-en-klare doodskisten. Rechtstreeks van leverancier of kistenbouwer. Belangrijk is hierbij uiteraard een snelle levertijd en de toets of de grafkist wordt geaccepteerd door het crematorium of begraafplaats. Veelal vind je ook de kisten die door de begrafenisondernemer worden aangeboden, maar dan tegen een lagere prijs.

Zelf een kist bouwen

Je kunt ook zelf een kist bouwen, al dan niet met een kant en klaar doe-het-zelf pakket. Op internet vind je ook bouwtekeningen om van plaatmateriaal een kist te kunnen maken. Met relatief eenvoudige gereedschappen maak je de kist zelf. De meeste bouwmarkten zagen zelfs het plaatmateriaal gratis op maat.

Huren?

Deze variatie ben ik nog niet tegengekomen op internet maar het zou me niet verbazen als het al wel mogelijk is. Een dergelijke kist zou je dan alleen kunnen gebruiken tijdens de plechtigheid. Voor crematie of begrafenis gaat de overledene in een goedkopere kist of in doeken gewikkeld. Zo er bijvoorbeeld het initiatief van twee studenten om een binnenkist van steigerhout te maken die uitneembaar is tijdens de daadwerkelijke crematie of begrafenis. In dat zelfde rijtje past de Tweedehands kist. Wellicht de moeite waard om op Marktplaats te zoeken.

Kist Uit Catalogus
Houten Kisten Winkel
Buitenlandse Kist

De grafkist is pas op termijn nodig

Als je meer tijd hebt, bijvoorbeeld omdat het overlijden pas op termijn wordt verwacht, of omdat je jouw doodskist graag zelf vooraf maakt, zijn er meer mogelijkheden.

Online, ook uit het buitenland

Als snelheid van levering geen issue is kun je rustiger zoeken naar een passende kist of een betere prijs. Zo levert bijvoorbeeld AliExpress grafkisten in alle soorten en maten met een relatief kleine prijs. Je kunt ook op zoek in het buitenland om een grafkist te vinden die anders is dan de Hollandse standaard kist.

Begrafeniskist Laten maken

Je kunt zelf een ontwerp bedenken en het laten maken door de plaatselijke meubelmaker.

Grafkist Zelf maken

Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag om je eigen kist te maken. Op basis van een online gevonden bouwtekeningen of met een eigen ontwerp. Toets in alle gevallen wel of het ontwerp en de gekozen materialen door het crematorium of begraafplaats gaan worden geaccepteerd.

Geïnteresseerd in het maken van jouw eigen Grafkist?

Wil je ook jouw eigen uitvaartkist maken en ben jij benieuwd wat Coffin&Coffee voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Know The Rules
Waaraan moet een grafkist voldoen?
Natuurbegraafplaats
Natuurbegraafplaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu